Új kenyerek jelentek meg a magyar boltokban: ki nem találnád, miből készülnek
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magyarok körében a bio- és ősgabona lisztek.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magyarok körében a bio- és ősgabona lisztek.
Újra növekedési pályán az európai bio piac, Magyarország a globális mezőny első negyedébe került.
Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet azt vizsgálta, mennyire jövedelmező az ökogazdálkodás Magyarországon.
Már 10 százalék fölött van az ökológiai gazdálkodás alá vont területek aránya az Európai Unióban.
A háztáji reneszánsza a modern biokert?
A kémiai növényvédőszer-felhasználás csökkentése mindannyiunk érdeke.
Egyre népszerűbbek a hazai tájfajta és bioélelmiszerek.
Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi.
Felértékelődik a fenntartható gazdálkodást támogató kutatás-fejlesztés.
Szürkemarha gulyák nyomon követése IoT-technológiával? Lehetséges!
Az OMÉK-on is arattak a bio tájfajta paradicsomok.
Különleges programokkal készül a Kutatók Éjszakájára az ÖMKi.
Országos kutatás indult a gombafogyasztási szokások felmérésére.
Szakmai napot tartott az ÖMKi, a fő téma a vetésforgó diverzifikációja volt.
Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelők.
Méltó elismerést kaptak az ÖMKi tájfajta paradicsompalántái.
Ökológiai gazdálkodásban a világ legjobbjai között vagyunk.
Hazánkban közel 4000 vállalkozás foglalkozik ökológiai gazdálkodással.
A puding próbája az adott technológia gyakorlati tesztje
Pénzt kap a gazdák önkéntes részvételén alapuló on-farm projekt.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.